Staat er bij u ook een kerstboom? Bij de leden van de redactie wel in elk geval. De kerststemming zit er goed in, en dat ziet u uiteraard ook weer terug in de kersteditie van onze Casa Clutia. Zoals elk jaar staat ie weer bol van de kerstversiering. Maar achter al die kerstversiering gaat het vertrouwde tijdschrift schuil: boordevol leuke artikelen en nieuwtjes.

Natuurlijk hebben we de puzzel, en de vaste rubriek met de foto uit het archief, maar we hebben ook een interview met Marijke Kluit, u weet wel van de gedichten die we de afgelopen edities hadden. Verder nog een leuk verhaal over een zilveren theeblad en verder is het bijna een themanummer over de naam ‘kluit’ geworden. De redactie staat even stil bij een boek over de familie Klutman, en Fred Kluit heeft weer een mooi ‘wat was er eerder’ verhaal: ditmaal over een stuk land bij Gameren dat de naam ‘Kluit’ draagt… én verbonden lijkt te zijn met een familie Kluit!

Tot slotbesteden we aandacht aan de twee activiteiten die voor 2013 staan gepland: enerzijds de jaarlijkse vrijwilligersdag, en anderzijds een leuke excursie naar de molen van Goidschalxoord.

Kortom: neem de Casa Clutia ter hand, of dat nou op papier is, of op uw laptop of misschien zelfs uw tablet… kruip lekker bij de kerstboom en geniet!

Wij wensen u in elk geval een prettige kerst en een prachtig 2013!

De Redactie

PS: Op de valreep van het jaar werden we nog geplaagd door technische problemen. Behoort u tot de postontvangers, dan krijgt u de Casa dus helaas pas na de Kerst. De emailontvangers hebben de Casa inmiddels ontvangen.