Hans en Fred Kluit begonnen in 2010 met een serie vrijdagse bezoeken aan het Noord-Hollands Archief in Haarlem. De cyclus gaat door in 2011. Doel is via het nalopen van de doop- trouw- en begraafboeken (DTB) meer lijn te brengen in de groepjes voorouders die we rond Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend, Haarlem en Amsterdam tot nu toe in ons databestand hebben. Met die gegevens komen we te kort om definitief zicht te krijgen op de al dan niet bestaande onderlinge banden.

Vrijdag 18 februari was de eerste speurdag van 2011 naar Noord-Hollandse duidelijkheid. Niet dat die werd gevonden. Wel werden weer enkele nieuwe voorouders genoteerd. Houdt het dan nooit op? Dat er nu nog steeds nieuwe toevoegingen zijn, toont dat we nog altijd incompleet zijn. Hoe meer we de gaten dichten, hoe meer linken tevoorschijn komen. Alleen weten we niet wat we missen, dus blijft het spannend wanneer de puzzelstukjes in elkaar gaan vallen.
In één van de volgende Casa Clutia’s nemen we een iets uitgebreider artikel op met enkele voorbeelden van nieuwe vondsten.

Zin eens een dagje te helpen de DTB-boeken in Haarlem door te lezen op onze familienaam? Hans en Fred (archivaris en research) zijn de vrijdagen 4, 11, 25 maart en 1 en 8 april in het Noord-Hollands Archief te vinden. Alle hulp is hen welkom! Tip: neem wel tevoren even contact met één van beiden op.