Zaterdag 12 februari had de stichting een vrijwilligersdag georganiseerd om archivaris Hans Kluit een dag te helpen bij het controleren van geboorte-, trouw- en overlijdensgegevens uit GenLias (landelijk genealogisch databestand). Hiertoe had Hans zo’n 550 dataprints meegenomen, die door hem en de 6 vrijwilligers ter hand werden genomen. De gegevens werden vergeleken met de informatie in ons databestand, waarin inmiddels ruim 16.000 personen zijn opgenomen. Er bleken onverwacht veel onbekende feiten op de prints te staan, zoals tot nu toe volstrekt onbekende voorouders. Hans heeft de schone taak de gegevens de komende tijd in het familiebestand aan te vullen.

Na onthaal met koffie bij de voorzitter thuis, installeerde Hans eerst een demo van ons databestand op de meegebrachte laptops, en daarna kon het controlewerk beginnen. In het begin was het nog even wennen aan het programma en de wijze waarop de informatie op de prints stond. Na de lunch vlogen de velletjes er echter steeds sneller doorheen en om half vier was de hele klus geklaard.

Het beviel zowel de archivaris, als de vrijwilligers goed, en daarom is besloten jaarlijks in februari een vrijwilligersdag te gaan organiseren. De dag was zowel nuttig als gezellig, en er is flink gelachen door de deelnemers. Leen Arie zorgde voor de grondstoffen van de lunch: de ingrediënten voor het zelfgebakken brood kwamen uit zijn molenwinkel. Gastvrouw Ans Kluit, zorgde voor de rest.

Een welgemeend dankjewel aan iedereen is op zijn plaats! Wijnand Kluijt, Gerard Kluijt, Corrie Kersting, Leen Arie van Driel Kluit, Arjen van Driel Kluit, Hans Kluit en Fred & Ans Kluit: bedankt!

De volgende vrijwilligersdag is gepland voor februari 2012, de exacte datum volgt te zijner tijd!

Zie ook het fotoalbum.