Een tijdschrift maken met vrijwilligers: het blijft een lastige kwestie. Ook al plan je ruim van te voren, omdat het niet onze dagelijkse job is, betekent het dat dat wat wél onze dagelijkse job is, altijd roet in het eten kan strooien. Het septembernummer van ons tijdschrift is van alle edities altijd het meest gevoelig van invloeden van ‘buitenaf’. Want hoewel veel van ons niet afhankelijk zijn van het hoogseizoen om met vakantie te gaan, is de zomer wel bij uitstek hét moment waarop dat gebeurt. Natuurlijk houden we daar in de planning zo veel mogelijk rekening mee. En op papier lukt het ook altijd uitstekend. Daarbij hoeven met een team dat uit voldoende mensen bestaat, onverwachte zaken ook helemaal geen probleem te zijn. Maar ja, als dan bij iederéén onverwachte zaken om de hoek komen kijken…!
Ondanks alles zijn we er wel wéér in geslaagd een leuk en veelzijdig nummer van de Casa Clutia te maken. Uiteraard met het vervolgverhaal over Kluit in Dordrecht, vaste rubrieken als de bijdrage van Marijke, ‘Uit het archief’ en familieberichten, maar daarnaast nog veel meer interessante artikelen. Precies zoals u van ons gewend bent.