plaatje Casa 82Hoewel de redactie net nog geruchten ter ore kreeg over vorst van het weekend, is het buiten nou toch echt lente. Dat mocht ook zo onderhand wel natuurlijk, het is tenslotte al eind april! Zelfs de Casa Clutia is laat dit voorjaar!

Maar laat of niet, hij staat weer boordevol interessante verhalen, zoals u van ons gewend bent. Het titelverhaal van deze Casa Clutia gaat over Dordrecht. De auteur van dit verhaal, Hans Kluit, rondde onlangs met succes zijn cursus Dordtologie af, en mag zich nu met recht ‘Dordtoloog’ noemen. Daarbij is hij een rasechte Dordtenaar: een schapenkop. Het eerste deel van het tweeluik gaat over Dordt vóór de Kluiten. In het volgende nummer kunt u deel twee lezen.
Verder hebben we natuurlijk de bekende rubrieken, zoals ‘Uit het Archief’ en het gedicht van Marijke Kluit.

Als het goed is, heeft u inmiddels de Casa Clutia thuis ontvangen, ofwel per post, ofwel per email. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan even contact op met de redactie.

De redactie wenst u weer veel leesplezier!