Anna Paulina zijn de voornamen van Ans Kluijt uit Goirle. Sinds een jaar of tien zijn acryl, kwast en doek één van haar grote passies. Zij heeft haar eigen atelier-aan-huis en signeert haar (met name abstracte) schilderijen met die twee voornamen.

‘Mijn ouders kozen ze omdat ze ze mooi vonden en ik ben het helemaal met hen eens,’ legde ze uit tijdens een korte rondleiding op de expositie van haar werk in een tot galerie verworden boerderij in het Brabantse Dongen. Ans hield er samen met twee zussen een kortdurende expositie (‘Zus en zo’) en stuurde een invitatie aan bestuur van de familiestichting. Zaterdag 10 september ging het bestuur op die uitnodiging in. De afgezanten werden op kenmerkende warme Brabantse wijze ontvangen en rondgeleid.

Ans vind inspiratie in de dingen die ze op haar pad tegenkomt. Naar haar eigen schatting hebben nu ongeveer 80 werken het licht gezien. De afgelopen tijd was haar ‘productie’ een beetje stilgevallen vanwege alle besognes rond ontwerp, bouw en inrichting van een nieuwe woning, maar sinds een aantal maanden heeft ze de kwast weer opgepakt. Haar hoofd zit vol nieuwe ideeën en plannen. In het atelier liggen 30 tot 40 werken in diverse stadia van ontwikkeling. De agenda van haar exposities dit jaar zijn een mooie spiegel van haar ambities en haar energie: begin september in Dongen, eind september in het World Fashion Centre en in november in de Oude Kerk (beide te Amsterdam).

Wilt u meer weten over de kunstwerken van Ans? Dat kan op haar onlangs vernieuwde website. En in één van de volgende edities van onze Casa Clutia zal ook een interview met haar verschijnen.