Zaterdag 12 februari a.s. organiseert de stichting weer een vrijwilligersdag in Leiden. De dag (10.00 tot 16.00 uur) is bedoeld om onze archivaris Hans Kluit van een aantal eenvoudige, maar tijdrovende klussen te verlossen. Iedereen die een klein beetje bekend is met een computer kan helpen en is dus van harte welkom! Koffie, thee, iets lekkers erbij zijn geregeld, net als de lunch.

De bedoeling van deze dag is dat we onze familiebestanden controleren op nieuwe gegevens. Een aantal jaren geleden zijn de Nederlandse archieven begonnen met het op internet zetten van de gegevens van de Burgerlijke Stand. Alle geboorten, huwelijken en overlijdens vanaf ongeveer 1811 moeten op internet komen. Uiteraard zijn de gegevens van nu nog levende mensen daar niet in mee genomen. Van deze gegevens maakt de stichting op gezette tijden printjes, die vergeleken worden met de gegevens in onze computerbestanden. Dit is dan ook wat we gaan doen op 12 februari. Voor hen die vast wat willen zien op internet: www.genlias.nl.

Vrijwilligersdagen van onze stichting zijn altijd een mix van gezelligheid en nuttig werk. Naast dat er hard wordt gewerkt, heb je ruim de kans nieuwe Kluiten te leren kennen en al werkende steek je ook nog het een en ander op over de levens van vroegere generaties. Kom je ook?

Aanmelden kan via research, of bel 071-5121223 (Fred Kluit).

Voor hen die in het bezit zijn van een eigen laptop: het zou fijn zijn als je die meeneemt.