In de Hoeksche Waard wonen diverse families Kluit. Enkele van hen leven hun leven in Strijen, de gemeente die aan de noordkant van het Hollandsch Diep ligt. En aan de zuidkant van dat water ligt Moerdijk, de plek waar begin deze week de grote uitslaande brand bij Chemie-Pack plaatsvond.
Op Strijen en omgeving lieten de gigantische, zwarte rookwolken hun giftige ellende achter. Inwoners van dit deel van de Hoeksche Waard maken zich, gezien de alarmerende mediaberichten, zorgen over concentraties vervuild roet die in de omgeving terecht zijn gekomen en de effecten die dat mogelijk kan hebben op hun gezondheid. En die zorgen leven dus ook bij de aan onze familienaam gerelateerde inwoners. Voor hen is het een wrang begin van het nieuwe jaar.
De Familiestichting kan zich hun zorgen heel goed indenken. Hopelijk zullen we met z’n allen snel kunnen concluderen dat de gevaren en effecten uiteindelijk meevallen. In de onzekere tussentijd wenst de stichting de families in ieder geval sterkte. We leven met jullie mee!